Soorten optredens van het Shantykoor Rotterdam.

Het Shantykoor Rotterdam verzorgt per jaar tenminste dertig optredens. Deze zijn qua programmering en tijdsduur vaak heel verschillend. Enkele voorbeelden zijn:

  • Een middag- of avondvullend programma van het Shantykoor Rotterdam;
  • Bij een congres of een bijzondere dag voor een organisatie, wordt na de lijst van sprekers, als muzikaal intermezzo, een kort optreden van het Shantykoor Rotterdam aangeboden;
  • Bij een maritieme of nautische gebeurtenis, zoals de doop of afvaart van schepen, aan boord van een (river)cruiseschip enz.;
  • Medewerking aan een ontspanningsmiddag of avond voor verenigingen, ouderen en goodwillconcerten.

Alle programma's worden op een plezierige en ludieke manier gepresenteerd en worden met eigen muzikale begeleiding en geluidstechniek verzorgd.

Wilt u echt iets bijzonders ..? Ook dat kan..!

Op uw verzoek wordt het podium omgebouwd tot een “oudewetse havenkroeg”, waar de bemanning van een van de schepen van de VOC na een lange reis komt “bijdrinken”, onder het ten gehore brengen van de diverse liederen, die het verhaal vertellen over de tijd aan boord en in vreemde havens.

Bij bovenstaande gelegenheden is het meestal een zeer verrassend gebeuren wanneer door een mannenkoor van 25 à 40 personen, in traditionele kleding, een sfeervol optreden wordt verzorgd. De lengte van de optredens kan variëren van 10 minuten tot 2 uur (met een pauze van een half uur). Het repertoire van het shantykoor is gebaseerd op de nautische werkliederen van weleer. Deze zijn veelzijdig, serieus maar soms ook lichtvoetig.

Contactinformatie

Adres: Huis van de Wijk, Cypruslaan 404 Rotterdam.

Telefoon: 06 22322153 

Web: www.shantykoor-rotterdam.nl

ShantyNederland

Shantykoor Rotterdam is
lid van ShantyNederland